jueves, 20 de septiembre de 2012

ENTREVISTA A EUGENI RODRÍGUEZ, PORTAVEU DEL FAGC

Eugeni Rodríguez portaveu del FAGC

“L’església catòlica és la major causant de sofriment i violència sobre les persones i sobre els adolescents” 

L’Eugeni Rodríguez és el portaveu del Front d’Alliberament GaI de Catalunya i president de l’Observatori Contra l’Homofòbia. Dedica la seva vida a defensar els drets dels homosexuals i a donar suport a les víctimes que ho necessiten. Autor del llibre ‘Dels drets a les llibertats. Una història política de l’alliberament GLT a Catalunya (FAGC 1986-2006)’.

Què és el moviment Front d’Alliberament Gai de Catalunya?

És la primera organització homosexual que va haver a Espanya i a Catalunya. A l’any 1970, en plena dictadura, a Barcelona l’Armand de Fluvià crea el MELH (Movimiento Español de Liberación Homosexual), en un moment on existia la Ley sobre peligrosidad social, hereva de la Ley de vagos y maleantes. Fluvià junta gent en la clandestinitat i fan el primer fanzine, que es deia ‘Agnoise’, que es repartia a través d’una revista que hi havia França. Quan mor Franco el MELH es passa a dir FAGC.

És un canvi de nom substancial

És important la paraula ‘front’ perquè està format per tot de gent liberal, demòcrata, antifeixista, comunista, socialista… Que busca complir dos objectius: el primer era treure Ley sobre peligrosidad social, llei que et portava a un camp de correcció si erets homosexual per mirar de curar-te, i el segon legalitzar l’organització per tenir una identitat jurídica.

Camps de correcció per curar-te? Com si fos una malaltia…

El millor de tot és que distingien entre passius i actius. L’actiu, segons ells, es podia curar més que el passiu perquè se’l considerava més “matxo”.

“Hi ha un ventall de conductes diàries que no són preses com a conductes delictives però que  posen que fre a les teves llibertats”


El 1980 es legalitza el vostre moviment i comencen les accions

El FAGC és el motor de tot els canvis a Catalunya i d’Espanya, hem estat en tot! En la llei d’escàndol públic, en la de perillositat, en la llei que condemna l’homosexualitat a l’exercit, al debat del matrimoni homosexual, a la llei d’identitat de gènere… Ens agradaria canviar moltes coses, però amb el govern actual és impossible.

Però això no us detindrà per impulsar noves iniciatives?

A nivell català volem tirar endavant una llei contra l’homofòbia. Sabem que no hi ha cap llei al món, però creiem que ha d’estar i hauríem de ser els primers. En el codi penal espanyol s’inclou l’homofòbia però només com a agressió. Si no n’hi ha només es posen faltes, mai és delicte.

Sense agressió no hi ha delicte?

Et poden dir “maricon de mierda” i no ser delicte. Hi ha moltes coses que no tenen caire penal, com si a l’empresa et fan moving, si el tractament dels funcionaris públics et discrimina o si a l’hora de fer-ta la prova de la SIDA et pregunten si ets homosexual. Hi ha un ventall de conductes diàries que no són preses com a conductes delictives però que posen fre a les teves llibertats.

Sembla increïble que coses com aquestes no tinguin el seu control judicial

La nostra reivindicació la començarem a demanar a partir de setembre. Amb el tripartit es va treballar molt, fins i tot es va aprovar al consell executiu, però va coincidir amb les noves eleccions, i a CiU no estan per la tasca però comptem amb ERC, ICV i el PSC perquè es pugui tirar endavant amb el nostre moviment.


Estem a l’any 2012 i encara hi ha casos d’homofòbia malgrat els més de 30 anys de lluita, com ajudeu a les víctimes?

Mira, després de tu he quedat amb dues noies que treballen a l’editorial Planeta que estan rebent un moving espectacular. Per separat eren treballadores però des que es van casar reben un tracte de discriminació
Cartell 'Estima com vulguis'
Cartell ‘Estima com vulguis’
insuportable. Tenim un observatori contra l’homofòbia on es poden fer denuncies online i aleshores quedem amb les persones per estudiar el cas.



Homofòbia, transfòbia i lesbofòbia… No trobem casos on es tiren trets, però al món cada dos dies mor una persona per homofòbia. Sobretot a Mèxic o a Sud Àfrica, on hi ha el matrimoni però es fan caseries contra les lesbianes…, al món no s’ha superat, hi ha un silenci molt gran. I l’església catòlica quan parla d’homosexualitat no parla de les dones. Encara hi ha cinc països amb pena de mort per homosexualitat.

Per fortuna aquí la situació sembla més estabilitzada, no?

Barcelona és una ciutat que dóna lloc moltes cultures, però hi ha qui ve i veu una llibertat sexual que no hi ha als seus orígens i això crea problemes. En alguns casos insulten les nostres cultures. Però cal dir que els més vulnerables en tot són els homes gais sero positius, com trobes feina? Si ets gai és difícil però si a més ets sero positiu encara és més complicat.

Però aquesta pregunta és obligada quan busques feina?

No, però quan veuen que vas al metge sovint… No s’ha de dir, però veiem que hi ha empreses que demanen la prova del VIH. Quan signes l’autorització per fer-te-la cap problema, però si no firmes dones a entendre que el tens…

Com podem combatre homofòbia?

Amb molta educació. El dret al propi cos es inqüestionable, cadascú pot fer amb el seu cos el que vulgui, per la constitució és un dret fonamental.

“L’església catòlica és la major causant de sofriment i violència sobre les persones i sobre els adolescents”


Tant l’educació que donen els pares com les escoles…

Sí, com pot ser que la llei del matrimoni no s’hagi traduït a les escoles? Quan expliquen la lliçó que “un nen va amb una nena, es casen i tenen fills” també han de posar l’exemple “del nen que va amb el nen i adopta” o també dues nenes… El problema és església catòlica, la més talibà del món.

Si fa no fa, molts representants d’aquesta organització han manifestat una gran antipatia cap al sector homosexual. Tant us culpen de la crisi com us envien a l’infern

L’església catòlica és la major causant de sofriment i violència sobre les persones i sobre els adolescents que ha obligat a milions de persones a tenir relacions sexuals contra la seva voluntat. És una secta molt nombrosa que reprimeix l’homosexualitat i que obliga a la gent a mantenir relacions sexuals amb ells, es la major hipocresia del món. Ho fan tot fosc, denigrant, infame i terrorista. Rouco Varela és el representant d’una organització terrorista a Espanya que hauria de ser il·legalitzada.

Déu us dóna l’esquena?

No parlo d’una cosa que no és palpable, si el seu representant a la terra es Benet XVI que sàpiga que és un terrorista, sexual com a mínim, i demostrat per la fiscalia de Bèlgica i dels Estats Units. Té més de 100 casos de violència contra persones!

“A Catalunya tenim en Duran i Lleida que diu que l’homosexualitat és una malaltia i tampoc passa res. És homofòbia interioritzada”


Però centrant-nos més amb els representants que té aquí…

Rouco es permet el luxe de sortir en una televisió que paguem tots com TVE1 per fer una homilia on posa en un mateix sac l’homosexualitat, la prostitució i les drogues sense que es talli la retransmissió. Quan ho portem a un jutge et diuen que és llibertat de càtedra… Puc sortir jo a la televisió dient-te el que et dic a tu sense que em tallin l’emissió? O que el Partit Popular és una organització terrorista perquè no dóna dret a les dones a decidir sobre el seu embaràs? Hi ha qui pot dir i hi ha qui no.

I això que és un mitjà públic

Quan això surt i no passa res els nens ho veuen i es veuen legitimats a insultar i fer el que vulguin. No hi ha responsabilitats polítiques. A Catalunya tenim en Duran i Lleida que diu que l’homosexualitat és una malaltia i tampoc passa res. És homofòbia interioritzada, com no passa res, cap càstig i a continuar…

Tanmateix a Catalunya gaudiu d’eines de suport

Comparat amb Espanya tenim més eines, un consell de gais i lesbianes de l’Ajuntament de Barcelona, tenim un fiscal per odis i discriminació, els Mossos d’Esquadra tenen un protocol per delictes d’odi, discriminació i homofòbia.

Ara la Llei del matrimoni homosexual pot perillar, què fareu segons la resolució?

És constitucional. Acaba el tema? No, el PP pot fer una altra llei! Com estan fent amb la de l’avortament… Poden acceptar i prou. No és constitucional? No s’atreviran a dir que no som parella, i li canviarien al nom, però no és cap matís perquè estan diferenciant. Un matrimoni tindria uns drets i els altres uns altres. L’article 14 de la Constitució diu q ningú pot ser discriminat per raó de sexe, edat o circumstàncies socials. Sortirem al carrer i ho portarem a Estrasburg.

“Hi ha una crisi del sistema, cal una transformació molt gran que no veig ni a curt ni llarg termini”


Però què teniu que els posa tant nerviosos?

Som un mirall on es veuen. Són homosexuals reprimits que ens veuen lliures, són gent hipòcrita que veu que la sexualitat es pot viure amb llibertat. Viuen una doble vida. No entenc com la humanitat no ho veu, es claríssim. Totes les denuncies son perquè han abusat de nens del seu mateix sexe!

Algun cop hi haurà normalitat?

Amb aquesta societat és impossible, seria un canvi radical des de l’arrel. Hem lluitat molt, hem tret la mili obligatòria, llei d’escàndol públic i ara veiem un regressió brutal. Matrimoni, avortament, violència de gènere amb mes dones assassinades. Hi ha una crisi del sistema, cal una transformació molt gran que no veig ni a curt ni llarg termini

Cosa que us fa sentir rebutjats…

S’està permetent que ens insultin i no es castigui. L’homofòbia no fa gràcia amb el típic pedant del “xiste del mariquita”…

Què li diries a una persona homosexual que se sent avergonyit o exclòs per ser-ho?

No ets l’únic hi ha molta més gent, tens amics que ho són, ho has de dir en veu alta. Hi ha molts grups i gent per trobar i parlar per viure la teva sexualitat. La teva no és ni millor ni pitjor que la de la resta, és legal i tens dret a viure-la en normalitat.

Font:INTOCABLEDIGITAL

0 comentaris:

Rompe Armarios en TWITTER

40 ANYS MANIFESTACIÓ FAGC

40 ANYS MANIFESTACIÓ FAGC
Primera manifestaciò LGTBI

GUIA PRÀCTICA LLEI CONTRA L'HOMOFÒBIA

6 MESOS LLEI CONTRA HOMOFÒBIA

6 MESOS LLEI CONTRA HOMOFÒBIA
VIDEO

CONSULTA L'ESTUDI

CONSULTA L'ESTUDI
Fes clik per accedir.

OFICINA DENUNCIES HOMOFÒBIA

OFICINA DENUNCIES HOMOFÒBIA

FAGC 40 ANYS

FAGC 40 ANYS
1975/2015

IN MEMORIAM

IN MEMORIAM
ALAN TURING

40 ANYS DEL FAGC

40 ANYS DEL FAGC

MODEL DENÚNCIA CONTRA LA LGTBIfòbia

MODEL DENÚNCIA CONTRA LA LGTBIfòbia
DENÚNCIA LGTBIFOBIA

DENUNCIA LA HOMOFOBIA

DENUNCIA LA HOMOFOBIA
DENUNCIA ON LINE

SEGUEIX FAGC A FACEBOOK

SEGUEIX FAGC A FACEBOOK
PÀGINA FACEBOOK

Està implementant el govern de la generalitat la llei contra la LGTBIfòbia?

VIDEO STOP HOMOFOBIA

VIDEO STOP HOMOFOBIA
MON LABORAL

INFORME HOMOFÒBIA 2013

INFORME HOMOFÒBIA 2013
OCH

LLEI CONTRA LA LGTBIfòbia

LLEI CONTRA LA LGTBIfòbia
TEXT OFICIAL

COLABORA CONTRA HOMOFOBIA

COLABORA CONTRA HOMOFOBIA
Tu ayuda es importante

SOM L'HOSPITALET

SOM L'HOSPITALET
Entrevista a Eugeni Rodríguez

Entradas populares

CRIDA CONSTITUENT

Aprovaciò llei contra l'homofòbia

APROVADA LLEI CONTRA LGTBFOBIA

AUTODETERMINACIÒ ÉS ALLIBERAMENT

AUTODETERMINACIÒ ÉS ALLIBERAMENT
9N. SI SI

La cruda realidad

La cruda realidad
Asi somos...BASTA!

DENUNCIAR AGRESSIÓ-LGTBfòbia

DENUNCIAR AGRESSIÓ-LGTBfòbia
Clik per denunciar.amb col-laboració OCH

#CATSENSEARMARIS AL CIM LGTB

#CATSENSEARMARIS AL CIM LGTB

SER GAI A L'HOSPITALET DE LL

SER GAI A L'HOSPITALET DE LL
Entrevista a Eugeni Rodríguez

ADEU A "LA BATA"

ADEU A "LA BATA"

"NOU" TRIANGLE SITGES

"NOU" TRIANGLE SITGES
HOMOFOBIA MAI MÉS

NO LESBOFÒBIA

NO LESBOFÒBIA

STOP GENOCIDIO TRANS

STOP GENOCIDIO TRANS
PROU TRANFÒBIA!!

Eugeni Rodríguez

Eugeni Rodríguez
President OCH.

Informe anual homofòbia 2013

Informe anual homofòbia 2013
CONSULTAR

Cartells contra homofòbia

Cartells contra homofòbia
SOCHI 2014. Per Joan Antoni

L'HOSPITALET DE LL CONTRA HOMOFÒBIA

PÀG FAGC FACEBOOK

"Autodeterminació és alliberament"

"Autodeterminació és alliberament"
Video

"Espai públic sense LGTBfòbia"

RESUM ANY 2013

RESUM ANY 2013
Contra la LGTBfòbia

OBSERVATORI CONTRA L'HOMOFÒBIA

OBSERVATORI CONTRA L'HOMOFÒBIA
Segueix a twitter

Radiografia LGTBfòbia a BCN

XARXA SOLIDÀRIA LGTB

XARXA SOLIDÀRIA LGTB
Col.labora contra la LGTBfòbia

10 anys Observatori Contra l'Homofòbia

VOLEM RESPOSTES

PORNO BURKA

PORNO BURKA

PROU IMPUNIDAD

PROU IMPUNITAT

PROU IMPUNITAT

IN MEMORIAM

IN MEMORIAM
Juan Andrés Benitez

DELS DRETS A LES LLIBERTATS

GLORIETA TRANSSEXUAL SONIA

GLORIETA TRANSSEXUAL SONIA

SEGUEIX L'OBSERVATORI A FACEBOOK

SEGUEIX L'OBSERVATORI A FACEBOOK
Entra clik imatge

Rompe Armarios

17 ANYS FETS HOMÒFOBS SITGES

17 ANYS FETS HOMÒFOBS SITGES
05/10/1996-05/10/2013

identv

identv

COL.LABORA AMB EL FAGC

COL.LABORA AMB EL FAGC
Fes clik imatge

DJ'S CONTRA L' HOMOFÒBIA

DJ'S CONTRA L' HOMOFÒBIA
GALERIA FOTOS

Noms propis

Noms propis
El Periodico 28 de juny de 2013

NO COMIAT HOMÒFOB

NO COMIAT HOMÒFOB
SIGNA PETICIÓ

La lluita política contra l' homofòbia

La lluita política contra l' homofòbia
Eugeni Rodríguez FAGC.video vilaweb

Entrevista Pau Gàlvez FAGC

Entrevista Pau Gàlvez FAGC
25 Anys FAGC Girona

INFORME HOMOFÒBIA 2011-2102

INFORME HOMOFÒBIA 2011-2102
COMPAREIXENCA AL PARLAMENT

"LEY PELIGROSIDAD SOCIAL"

"LEY PELIGROSIDAD SOCIAL"
Placa in memoriam

PROU VIOLÈNCIA HOMOFÒBA

PROU VIOLÈNCIA HOMOFÒBA
Volem llei contra la LGTBfòbia

CONTRA LGTBfòbia LABORAL

CONTRA LGTBfòbia LABORAL
Primer de Maig 2013

ESPAI PÚBLIC LGTB

ESPAI PÚBLIC LGTB
Contra l'homofòbia i la transfòbia

DIA VISIBILITAT LÈSBICA

DIA VISIBILITAT LÈSBICA
26 D'ABRIL

GLORIETA TRANSSEXUAL SÒNIA

GLORIETA TRANSSEXUAL SÒNIA
Video oficial IDEM TV aprovacio nom.14.03.2013

twitter

Vistas de página en total

DENUNCIA HOMOFOBIA ON LINE

DENUNCIA HOMOFOBIA ON LINE
FES CLIK PER DENUNCIAR

ESTIMA COM VULGUIS

COL.LABORA AMB L'OBSERVATORI

COL.LABORA AMB L'OBSERVATORI
SEGUEIX A FACEBOOK.clik per entrar

Eugeni Rodríguez a TWITTER

Eugeni Rodríguez a TWITTER
Clik imatge per seguir

UNA GLORIETA PER LA SONIA

UNA GLORIETA PER LA SONIA
Video IDENTV

28 JUNY 2013

28 JUNY 2013
SEGUEIX LA DIADA LGTBI 2013

25 ANYS FAGC GIRONA

25 ANYS FAGC GIRONA
Febrer 1988/2013

PREMIS 17 DE MAIG

PREMIS 17 DE MAIG
CONTRA L'HOMOFÒBIA

TERAPIA FLORAL

TERAPIA FLORAL
Ayuda a Recuperar tu equilibrio

COL.LABORA AMB EL FAGC

COL.LABORA AMB EL FAGC
FES CLIK FAGC PER COL.LABORAR

EL 2012 EN IMATGES

EL 2012 EN IMATGES
ROMPEARMARIOS

GRUP FAGC A FACEBOOK

GRUP FAGC A FACEBOOK
PARTICIPA AL GRUP

35 ANYS PRIMER MITING FAGC

35 ANYS PRIMER MITING FAGC
NO LEY PELIGROSIDAD SOCIAL

GALERIA FOTOS

GALERIA FOTOS
CONCENTRACIÓ CONSOLAT UGANDA

INFORME HOMOFOBIA

INFORME HOMOFOBIA
2011-2012

ENTREVISTA A FAGC

ENTREVISTA A FAGC
A IDEM TV

TERMOMÉTRE GLTB:PRIORITATS

TERMOMÉTRE GLTB:PRIORITATS
consulta document

MEMÒRIA LGTB

MEMÒRIA LGTB
SÒNIA I SITGES.video 2012

CARTELL CONTRA HOMOFÒBIA

CARTELL CONTRA HOMOFÒBIA
DE JOAN ANTONI COLELL

GALERIA ENGANXINES FAGC

GALERIA ENGANXINES FAGC
GALERIA ENGANXINES FAGC

EL ROTO

EL ROTO
EL PAIS 20 JULIO 2012

Seguidores

Archivo del blog


"OJOS QUE NO VEN"

"OJOS QUE NO VEN"
Víctimas del fascismo desde la transición. Clik Imatge

Eugeni Rodriguez WP

Eugeni Rodriguez WP
Nuevo Blog en WordPress

Mi Revolución

Mi Revolución
Emma Goldman

VUELVEN LAS PERRAS...

VUELVEN LAS PERRAS...
ATENTAS A LA ESCENA MUSICAL

No pena de mort LGTB

No pena de mort LGTB
A 5 països del móm

NUMEROLOGIA DEL CONOCIMIENTO

NUMEROLOGIA DEL CONOCIMIENTO
Consigue tu cuadro Numerológico.clik imagen

NO CENSURA AJUNT BCN

Eugeni Rodríguez

Eugeni Rodríguez
Video inforrne sobre homofòbia

VIDEO MANI LGTB CU28J

VIDEO MANI LGTB CU28J
BARCELONA 30 JUNY 2O12

Venta On-Line 4.95 €uros

Dels Drets A Les Llibertats
L’any 1986 té lloc la IV Conferència del FAGC, molt marcada per l’entrada els anys anteriors de gent jove vinculada als nous moviments socials, com l’antimilitarista, i a organitzacions de l’esquerra radical. Per aquells anys també entra en escena un nou actor: la sida, pandèmia que obligà el moviment GLT a fer una profunda reflexió i a replantejar-se objectius i estratègies per avançar en l’alliberament sexual [...]

15000 PERSONES.FOTOS MANI

15000 PERSONES.FOTOS MANI
GRÀCIES PER FER-NOS MÉS FORTES

VIDEO 28 JUNY 2012

VIDEO 28 JUNY 2012
EDITAT PER PAU.G-FAGC-

PRIMER NOM NOMENCLATOR

PRIMER NOM NOMENCLATOR
VOLEM TRANSSEXUAL SONIA EL SEGON

FOTOS ANIVERSARI SÒNIA

FOTOS ANIVERSARI SÒNIA
Albun fotos XXI aniversari.

MAPA DELS DERTS LGTB AL MON

MAPA DELS DERTS LGTB AL MON
ILGA

NO PENA MORT HOMOSEXUALITAT AL MON

NO PENA MORT HOMOSEXUALITAT AL MON
ATUREM PENA MORT A UGANDA

NO HOMOPHOBES

NO HOMOPHOBES
TWITTS HOMÓFOBOS INGLÉS

OPINIÓ.

OPINIÓ.
El iva de los derechos lgtb

ENTREVISTA EUGENI RODRIGUEZ

ENTREVISTA EUGENI RODRIGUEZ
PORTAVEU DEL FAGC

SEROPOSITIUS PODEM FER TAXI

SEROPOSITIUS PODEM FER TAXI
SIGNA CONTRA ORDENANÇA MADRID

VIDEO OFICIAL IDAIO

VIDEO  OFICIAL IDAIO
17 DE MAIG DIA INTERNACIONAL CONTRA L' HOMOFÒBIA

LLEI CONTRA L'HOMOFÒBIA

LLEI CONTRA L'HOMOFÒBIA
SEGUEIX A TWITTER

"DESPIERTA" Corto Animación

"DESPIERTA" Corto Animación
El Revivir De La Homosexualidad De Una Niña

O P I N I Ó N O P I N I O N

O P I N I Ó N  O P I N I O N
ARTICULOS DE OPINIÓN TEMAS DE ACTUALIDAD

SI TC MATRIMONI HOMOSEXUAL

SI TC MATRIMONI HOMOSEXUAL
Video de IDEM TV

Blog Archive